Kosta Boda Bruk Skål Medium D.21.5 cm Klar (klar) - fat & serveringsskålar


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Eva Solo Vinglas Sauvignon vit 30 cl Klar - glas

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Rörstrand Höganäs Keramik Assiett Med Kant 20 cm Äppelröd
Peugeot Esprit Casual Vatten Vinglas 4 Pack 48 cl - glas

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBenriner Mandolin Jumbo 12 cm Vit (hvit) - köksrödskap Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Rörstrand Ostindia Kanna 45 cl Porslin (blå) - termosar kannor & karaffer
Smeg Espressomaskin Svart - kaffe & teberödning

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Koziol Snap 2.0 Organic Skärbräda Grå (grå) - skärbrädor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
KAI Wasabi svart Allkniv 10 cm Stål Kai - köksknivar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Severin Mix & Go Blender 1 L Rostfritt stål (silver) - mixer & blenderFörvaringsburk i glas Set 3-pack Övriga varumärken - köksförvaringvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Severin Würster Korvgrill Rostfritt stål Svart (svart)
Le Creuset Saltkvarn Höjd 30 cm Matte svart (svart) - kryddkvarnar

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
KitchenAid Artisan 3311ETB Köksmaskin Mini 3.3 L Twilight blå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Stelton Brödkorg Embrace Svart - köksförvaring
Chroma Type 301 Hammeröd Santoku. Japansk kockkniv 18 cm Chroma type 301
CrushGrind Torino Kryddkvarn 20 cm Ek (brun) - kryddkvarnar

På tisdagen godkände ministerrådetMidjeväska för Idrödt alltid billig fraktHandväska axelremsväska Micky Ken - BrunAxelremsväska i kanvas, grön, SIMON den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Clutch- aftonväska - Svart alltid billig frakt
Flexibel Ryggsäck med USB - Svart

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDad Bod Ölmage Magväska alltid billig frakt anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Kilner Konserveringsburk Med Bygellock Fyrkantig 1 5 L Klar